Advertentie

TNT dient klacht in tegen De Post

De Belgische Distributiedienst (BD), dochter van de Nederlandse Post TNT, heeft bij de Belgische Raad voor Mededinging een klacht ingediend wegens concurrentievervalsing door De Post. De Raad heeft De Post formeel om informatie gevraagd. De Post zegt te zullen mee-werken.

(tijd) BD, die in België driekwart van de ongeadresseerde post in handen heeft, beweert dat De Post misbruik maakt van haar dominante positie. Ze zou volgens BD haar inkomsten uit de universele dienstverlening (via haar monopolie tot 50 gram) gebruiken als kruissubsidiëring van haar dochter Deltamedia. Ze zou ook abnormaal lage prijzen aanbieden aan klanten in de ongeadresseerde postmarkt.

Deltamedia, gespecialiseerd in krantenuitreiking en ongeadresseerde post, werkt net als BD met (goedkope) zelfstandigen. De Postdochter is een concurrent van BD (en ook van De Post). De Post bezorgt dagelijks circa 450.000 kranten via reguliere postbodes. Het gros van de overige 220.000 abonnementen bussen BD en Deltamedia. BD diende eerder al een klacht in bij de Europese Commissie omdat ze de steun van de Belgische overheid voor de krantenbezorging via De Post (3,3 miljoen euro) concurrentievervalsend vindt. MDR

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud