Unilever reorganiseert Europese onderzoekscentra

Unilever schrapt 240 banen bij de Europese onderzoeks- en ontwikkelingscentra voor voedingsmiddelen en huishoudproducten. Nog eens 260 banen worden intern verplaatst, zo liet het voedings- en wasmiddelenconcern dinsdag weten.

(belga) In België verdwijnen of verhuizen er geen banen, zo verklaarde woordvoerster Nele Van Malderen.

Unilever heeft op 64 locaties in Europa een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum (R&D). De reorganisatie begint volgend jaar en moet eind 2008 zijn afgerond.

Door de herschikking, die het aantal locaties terugbrengt van 64 naar 29, wordt de wetenschappelijke kennis beter gebundeld en kunnen er sneller innovaties worden gedaan, stelt het voedingsmiddelenconcern.

Er werken in totaal 1.160 mensen bij de R&D van Unilever in Europa. In het Nederlandse onderzoekscentrum in Vlaardingen verdwijnen zestig banen en worden tachtig banen verplaatst naar het buitenland. Veertig banen gaan naar andere onderzoekscentra in Nederland.

"In België zijn er een aantal personeelsleden die technische ondersteuning bieden bij innovatie, maar die maken al deel uit van de sales & marketing-afdeling en passen zo in de nieuwe go-to-market-structuur van Unilever", aldus de woordvoerster. Het concern heeft ook maar één site in ons land.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud