Werkonderbreking bij Bombardier Transportations in Brugge

De arbeiders bij treinbouwer Bombardier Transportations in Brugge hebben vrijdag het werk neergelegd. Ze willen uitleg van de directie over de bijkomende kostenbesparingen die zullen worden doorgevoerd. Daardoor zal nog meer laswerk binnen de ruwbouwafdeling naar Tsjechië verhuizen. Volgens de vakbonden garandeert de directie dat er geen ontslagen zullen komen. Vrijdag vond al een overleg met de directie plaats maar het werk werd nadien niet hervat.

(belga) Het ongenoegen begon vrijdagmorgen bij de lassers van de afdeling ruwbouw. Om de kosten verder te reduceren, wil het bedrijf extra laswerk in Tsjechië laten uitvoeren. De kostenbesparingen zijn volgens Luc Logghe van ACV-metaal ingegeven door het streven om het contract voor het Gewestelijk Expresnet (GEN) voor Brussel binnen te halen. Personeel van de afdeling ruwbouw zou elders in het bedrijf aan de slag kunnen.

De directie gaf aan de vakbonden de garantie dat er geen banen zouden sneuvelen. Er is voldoende laswerk voorhanden in andere afdelingen. Ook de bruggepensioneerden zouden in de toekomst worden vervangen door tijdelijke werknemers die nu al aan de slag zijn.

Het nieuws dat er bij Bombardier Transportations intussen aan een nieuwe directeursfunctie wordt gewerkt, was voor de arbeiders de druppel die de emmer deed overlopen. De arbeiders vinden dat er steeds bij hen wordt bespaard maar dat het management extra budget krijgt. Vrijdag vond al een gesprek plaats met een vertegenwoordiger van de directie. Dat leidde niet tot een werkhervatting.

De bedrijfsleiding van Bombardier Transportations Brugge is momenteel in het buitenland. 'Maandagmorgen is er een nieuwe personeelsbijeenkomst met een toespraak van de directie gepland', besluit Logghe. Bij Bombardier Transportations in Brugge werken ruim 550 arbeiders.

foto bloomberg

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud