2,6 miljoen euro voor infuus waarmee je kunt douchen

De Limburgse investeringsmaatschappij LRM en het fonds F3 Finance pompen 2,6 miljoen euro in Bedal uit Diepenbeek. Het gezondheidsbedrijf spitst zich toe op infusen waarmee in ziekenhuizen voeding, vocht en medicatie rechtstreeks via de aders in het lichaam wordt gepompt. Klassiek worden infusen aan de patiënten vastgemaakt via technieken die het onmogelijk maken om te douchen. Bovendien is de kans op infecties groot. Bedal heeft een techniek uitgevonden die het risico op ontstekingen verkleint en zelfstandig douchen mogelijk maakt voor patiënten.

Die techniek wil Bedal op de markt brengen in Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië. Daarnaast wil Bedal met het opgehaalde geld zijn productaanbod uitbreiden.

Bedal werd in 2011 opgericht door de jonge ondernemers Falk Beerten, David De Munter en Alexander Van Damme, die niet moet worden verward met de bekende Belgische AB InBev-aandeelhouder Alexandre Van Damme. Het drietal richtte het bedrijf op nadat De Munter kanker had gekregen. Het bedrijf kreeg voor zijn infuustechnologie toelating om in Europa en in de Verenigde Staten zijn waterdichte katheders te verkopen.

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect