5 favoriete aandelen van Stefan De Beukelaer

Accuro ©Dries Luyten

Stefan De Beukelaer is gedelegeerd bestuurder van Accuro, een onafhankelijke beleggingsonderneming. Accuro biedt fondsen, aandelen en obligaties aan.

TERUGBLIK

Het vorige optreden van Stefan De Beukelaer dateert van begin 2013. Het vijftal staat op een gemiddelde winst van 40 procent, exclusief dividenden. Over dezelfde periode won de Stoxx600- index 19,8 procent.

Solvay / chemie

De overname van het Amerikaanse Cytec in 2015 heeft de aard van Solvay aanzienlijk veranderd. De hoge overnameprijs en het risico van de overname leidden eerder dit jaar tot sterke koersdalingen. Recente cijfers bevestigen echter dat de synergievoordelen doorkomen in de resultaten. Dat heeft voor opluchting gezorgd. Op de langere termijn kunnen de composietactiviteiten van Cytec een groeipool worden. Solvay verwacht veel van de composietmaterialen in de auto-industrie als vervanging van staal. De steun van de Solvac Holding en de gezonde balans beperken het risico.

Novartis / farma

De Zwitserse gezondheidszorggroep is wereldwijd actief in farmaceutische, generieke en consumentenproducten. Novartis heeft een moeilijke periode achter de rug. De oogzorgdivisie Alcon kampt met een stagnatie en voor enkele belangrijke medicijnen is het patent vervallen. De diversificatie van de groep leidt ertoe dat de impact van de negatieve factoren beperkt is gebleven en we verwachten betere tijden. Recente productintroducties en investeringen in innovatie laten goede resultaten zien. Ze leggen de basis voor een voorspelbare en stabiele cashflow de komende jaren.

Bouygues / holding

Bouygues heeft participaties in mobiele telefonie, infrastructuur en media. Bouygues Telecom is de derde mobieletelefonieaanbieder van Frankrijk. De infrastructuuractiviteiten bestaan uit Construction (bouwsector) en Colas (wegenbouw). TF1 is de populairste Franse tv-zender. De bouwactiviteiten kunnen profiteren van aantrekkende overheidsinvesteringen in infrastructuur. Ook een fusiegolf in media en telecom kan de koers een impuls geven. Na een koersdaling van ruim 30% denken we dat de waardering en het stabiele dividend een bodem onder de koers leggen.

Montea / groeimarkten

Na enkele jaren van underperformance zijn de perspectieven voor opkomende markten een pak beter. De verwachtingen voor de bedrijfswinsten zijn verbeterd, grondstofprijzen stabiliseren en de waarderingen zijn aantrekkelijk. Wij vinden het risico van individuele aandelen hier te groot. Accuro biedt een brede selectie aan van beleggingsfondsen van de beste assetmanagers. Wij adviseren in aandelen van opkomende markten te beleggen bij RAM, een Zwitserse assetmanager. RAM past een slimme wereldwijde diversificatie toe en een gedisciplineerd, actief beheer.

RAM Emerging markets Eq. / vastgoed

Montea is actief in logistiek vastgoed, met een portefeuille in voornamelijk Belgiƫ en Nederland. De kwaliteit is bijzonder goed. Daardoor bedraagt de bezettingsgraad bijna 100%. Dankzij de relatief kleine omvang ten opzichte van grote broer WDP kan Montea de hoogste groei in de sector behalen. Montea profiteert onder meer van de opkomst van de e-commerce. Die groei wordt deels gefinancierd met schulden. Dankzij de lage rente kan Montea de rentelasten nog verlagen en gebruikmaken van een financiƫle hefboom. Dat is een belangrijke rendementsimpuls in vastgoed.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content