An Miller

©Siska Vandecasteele

Actrice An Miller is bekend van haar rollen in 'In de gloria', 'Het eiland' en 'Loft'. Dit is wat zij in haar koffer stopt als ze voorgoed zou vertrekken.

Mijn allereerste beer. Uit nostalgie. Maar ik vind hem ook nog altijd heel mooi. Dat is belangrijk. Ik hou van dingen waar een verhaal aan vasthangt, maar alles moet ook een esthetiek hebben die klopt. Niet alleen een woning of een interieur, maar ook een theaterset of kostuums.

Mijn breisetje. Het staat voor vier generaties. Mijn grootmoeder breide, mijn moeder breit nog altijd, ik doe het en mijn dochter ook. Het is misschien toeval, maar ik vind het mooi om te zien dat je bepaalde trekken of interesses van je kinderen terugziet in jezelf of in je ouders. Op een filmset zit je vaak te wachten. Breien brengt me tot rust. Tegelijk sluit je je niet af: je kan gerust luisteren naar wat anderen zeggen.

Een foto van mijn vader en een ring van mijn moeder. De oude foto van mijn papa staat thuis op de kast. Hij lijkt hier sprekend op mijn dochter. Ook qua karakter lijken ze trouwens op elkaar. Veel mensen die bij ons over de vloer komen, vragen of mijn dochter op die foto staat. De ring had mijn mama altijd aan toen ik kind was.

Mijn medaillon. Dit hangertje betekent veel voor mij. Ik heb het gekregen van mijn man, die het voor me liet maken. Binnenin zitten twee foto's van mijn twee dochters. Hun initialen staan op de voorkant gegraveerd, samen met een hartje.

De beste brieven van mijn kinderen. Ik heb ze bewaard en lees ze af en toe nog eens. Gewoon omdat het heel mooi is hoe een kind iets kan beschrijven. Zo puur.

Mijn circuspakje. Ik heb lang een passie gehad voor circus. Toen ik twintig was, ging ik nog altijd met mijn vader naar het circus kijken. Als student had ik een circuskamer. Boven mijn deur schreef ik 'circo' en mijn kast was een soort tralies van plastic buizen waarin mijn kleren gevangen zaten. Ik weet niet meer waar ik het pakje kocht, maar het is altijd mee verhuisd.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content