Bavaria investeert miljoenen in brouwerij Palm

De Nederlandse brouwer Bavaria investeert dit jaar 2,7 miljoen euro in de brouwerij Rodenbach in Roeselare. Dat bedrag kan in de komende jaren verdubbelen als de volumes stijgen volgens plan. Er komt een nieuwe filtratielijn, een nieuw waterbehandelingssysteem en de afvullijnen worden vernieuwd. Het personeelsbestand blijft stabiel op 25 werknemers.

Ook de brouwerij in Steenhuffel, waar onder meer de bieren Palm en Cornet worden gebrouwen, wordt binnenkort vernieuwd. 'Ook daar zullen miljoenen worden geïnvesteerd, maar hoeveel exact en wat we precies gaan doen, bekijken we nog', zegt Sven Stuer, sinds dit jaar directeur van Palm Belgian Craft Brewers. De Belgische brouwer werd bijna een jaar geleden overgenomen door het Nederlandse Bavaria.

Bavaria wil de Belgische merken fors laten groeien. 'Rodenbach en Cornet worden de spil van de groeistrategie', zegt Stuer. 'De verkoop van Rodenbach moet tegen 2020 met de helft toenemen. Nu verkopen we elk jaar ongeveer 40.000 hectoliter Rodenbach in binnen- en buitenland. In België is de verkoop al jaren stabiel, en we willen ook in eigen land weer groeien.' Om dat te bereiken krijgen de verpakkingen een nieuwe look en zet Palm Belgian Craft Brewers een grote marketingcampagne op.

In de afgelopen jaren trok Palm alle marketingregisters open voor Cornet, een zwaar speciaalbier dat twee jaar geleden werd gelanceerd. Volgens Palm is het een succes, maar cijfers wil de brouwer niet vrijgeven. 'Eind vorig jaar hebben we het bier gelanceerd in Frankrijk', zegt Stuer. 'Daar ligt het nu bij de grote supermarkten. Dat hebben we klaargespeeld met de hulp van Bavaria, dat internationaal erg sterk is en daardoor een goed verkoopnetwerk heeft in de hele wereld. Met de steun van Bavaria gaan we binnenkort ook experimenteren met Rodenbach in Zuid-Afrika.'

Met Rodenbach en Cornet wil Palm Belgian Craft Brewers de dalende verkoop van zijn oerbier Palm compenseren. 'Het totale volume daalt nog steeds, maar doordat duurdere bieren zoals Cornet in opgang zijn, blijft de omzet stabiel', zegt Stuer. Binnenkort wordt duidelijk of Palm winst heeft gemaakt in 2016. In 2015 kon het voor het eerst in jaren opnieuw winst boeken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect