Bpost en Belfius werken samen voor woningkredieten

Bpost Bank en Elantis, een dochterbedrijf van Belfius, gaan samenwerken op de markt van de kredieten aan particulieren. Bpost Bank zwemt in de deposito's. Tussen 2007 en 2013 is de bank met 43 procent gestegen naar 8,6 miljard euro. Tot nu werden die middelen vooral belegd in staatsobligaties. Die bieden een steeds lager rendement. Bpost wil daarom kredieten verstrekken aan particulieren, meldt L'Echo.

Een eerste initiatief is het ter beschikking stellen van zo'n 100 miljoen euro aan Elantis voor de financiering van hypothecaire kredieten. Elantis is een van de drie belangrijkste kanalen van Belfius die hypothecaire kredieten aanbieden. Het doet dat via een netwerk van onafhankelijke makelaars. Belfius wil zelf een te grote concentratie van hypothecaire kredieten op zijn balans (vandaag 25 procent) vermijden. Ook de financiering vanuit de levensverzekeringstak is zwakker, ook alweer vanwege de zeer lage rentevoeten.

Het partnerschap zal jaarlijks worden geëvalueerd. Bpost Bank overweegt ook de aankoop van kredietportefeuilles op de markt en wil ook zelf kredieten aanbieden. In een tiental kantoren van Bpost worden al hypothecaire kredieten aangeboden.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content