De apps van de week

©RV-DOC

Lego-creaties delen met de wereld, online samenwerken en geld lenen zonder bank, u kunt het met deze apps.

Online werken

Google Doc-rivaal

Velen kennen Google Doc, de functie van Google waarmee u alleen of met andere mensen online aan een document kunt werken. Dropbox, bekend van zijn dataopslagruimte, lanceert nu een tegenhanger: Dropbox Paper. De functie bestaat al langer, maar ze was niet wereldwijd beschikbaar en ze was lang beperkt tot 'enkel op uitnodiging'. Voortaan kunnen veel meer mensen ervan gebruikmaken om in groep werk te verzetten. U kunt niet alleen documenten aanpassen, maar ook presentaties tonen en taken toewijzen.

Foto's van steentjes

Instagram voor Lego

Kinderen kunnen hun Lego-bouwsels voortaan met de wereld delen. De Deense speelgoedblokjesfabrikant lanceert Lego Life, een sociaal netwerk waar kinderen onder 13 jaar ongestoord hun Lego-creaties kunnen showen. Het wordt een soort Instagram voor Lego-fanaten. Volgens Lego deelden kinderen vaak foto's van hun bouwsels op de website van het bedrijf. Met Lego Life wil het garanderen dat kinderen dat nu ook in een veilige omgeving kunnen doen. Op het netwerk zal ook veel andere Lego-content te vinden zijn.

Lenen zonder bank

Brussels-Waalse start-up

Mozzeno is een platform waarop particulieren geld kunnen lenen zonder tussenkomst van een bank. Particulieren lenen van andere particulieren en de betaalde intresten gaan rechtstreeks naar de investeerders die de leningen financieren. Die investeren niet rechtstreeks in de leningen, maar in notes, vergelijkbaar met obligaties. De investeringen worden beschermd door de kredietverzekeraar Atradius, die 60 à 100 procent van drie achterstallige aflossingen en van het resterende schuldsaldo dekt. De Brussels-Waalse start-up haalde vorig jaar 465.000 euro op.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content