De koffer van Raoul Hedebouw

©Siska Vandecasteele

Raoul Hedebouw (39) is bioloog en politicus voor de marxistische PVDA. Dit is wat hij in zijn koffer stopt als hij voorgoed zou vertrekken.

Mijn loopschoenen. Ik ga al 15 jaar lopen. Het is een sport die je altijd kan doen. Je hebt er niets voor nodig, behalve goede schoenen. Om de anderhalf jaar koop ik een nieuw paar. Ik heb het nodig om regelmatig volle bak aan sport te doen, om eens goed uit te zweten.

Tarzan. Zo heet de kat van mijn vriendin Laura en mij. Het is een heel lieve en solidaire poes, de enige kat uit de buurt wiens eten door de vogels wordt opgegeten. Eigenlijk heeft hij helemaal hetzelfde karakter als zijn baasje.

Mijn koffiezet. Zonder koffie kan ik de dag niet beginnen. Maar ik lust geen instantspul. Het moet goede koffie zijn en die maak je met zo'n Italiaans koffiezetje. Ik ben het beginnen te gebruiken als student. Op mijn kot had ik niet veel, maar altijd zo'n machientje. Dat zal ik blijven gebruiken tot ik sterf.

'Sprakeloos.' Dit werk van Tom Lanoye is een van mijn favoriete boeken. Het gaat over zijn moeder die stilaan niet meer kan spreken en uiteindelijk sterft. Het emotionele verhaal heeft me totaal overrompeld. Het staat symbool voor het relatieve van het leven. Ondanks het thema is 'Sprakeloos' een boek met veel humor, heel positief ook. Dat laatste vind ik belangrijk in deze moeilijke tijden. Het beste moet nog komen, daar geloof ik rotsvast in.

Mijn laptop. Daar zit eigenlijk alles in. Mijn hele professionele leven: partijwerk, parlementair werk, studiewerk, analyses... Parlementslid zijn is voor mij niet gewoon een job. Het is een passie. Ik gebruik mijn laptop ook om de sociale media te volgen. Ik ben een echte Facebook-freak. Het is een groot stuk van mijn leven.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content