Delivery Hero scoort Nieuw bij Tessenderlo Colruyt veert op Europese inflatie vertraagt in juni Nieuw tijdschrift voor beleggingsfiscaliteit

De beursgang van de maaltijdkoerier Delivery Hero was een groot succes. Het aandeel won 10,9 procent. P38

Het Britse Intrinsic Value Investors heeft een belang van 2,04 procent in Tessenderlo opgebouwd. Daarmee wordt het een van de vijf grootste aandeelhouders.

Het aandeel van de Halse voedingsretailer beleefde enkele moeilijke dagen na de jaarresultaten. Gisteren was het de grootste stijger in de Bel20. P37

De inflatie in de eurozone is deze maand teruggevallen tot 1,2 procent. In mei bedroeg ze nog 1,4 procent. Dat cijfer is iets hoger dan verwacht, maar ligt weer iets verder verwijderd van het streefdoel van de Europese Centrale Bank. Het streefdoel is lager dan, maar dicht bij 2 procent. Positief is wel dat de kerninflatie, die geen rekening houdt met volatiele componenten als energie en voeding, toegenomen is van 0,9 tot 1,1 procent. Dat is eveneens meer dan verwacht.

Een aantal fiscalisten heeft deze week een tijdschrift over beleggingsfiscaliteit gelanceerd. Tijdschrift Beleggingsfiscaliteit (TBF) behandelt de Belgische en de internationale evoluties in de fiscale behandeling van bank- en verzekeringsproducten, transparantie en privacy. Dirk Coveliers, advocaat-vennoot bij Sherpa Law, is hoofdredacteur. Het tijdschrift verschijnt vier keer per jaar en telt 80 pagina's per nummer. Een jaarabonnement kost 267 euro.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content