Ex-topman Softkinetic stapt in berichtenapp met tijdslot

Michel Tombroff. ©rv

Met de Belgische app Jack stuur je berichten die pas na een bepaalde tijd geopend kunnen worden. Michel Tombroff, de ex-CEO van Softkinetic, mikt met Jack op een Europese award.

Zit er iemand te wachten op alweer een mobiele berichtenapp? Dat is de vraag die de handvol werknemers van de start-up Jack 45 positief hopen te beantwoorden. Het één jaar oude bedrijfje, gevestigd in het Waals-Brabantse Lasne, plant door te breken met een soort 'omgekeerde Snapchat'.

Terwijl de verzender in Snapchat instelt na hoeveel tijd zijn bericht verdwijnt, kan hij in Jack bepalen wanneer de bestemmeling een bericht mag openen. De ontvanger ziet dat hij een bericht heeft gekregen en een tijdbalkje geeft aan hoe lang hij moet wachten om het te lezen of te bekijken. Dat kan in theorie pas jaren later zijn.

Niet alleen de app is verrassend, ook de persoon die aan het hoofd van Jack45 komt, is dat. Niemand minder dan Michel Tombroff, de voormalige CEO van het Brusselse Softkinetic, zal de start-up leiden. Softkinetic is wereldtop met zijn technologie om voorwerpen en personen in 3D te scannen, maar werd in oktober verkocht aan de Japanse elektronicareus Sony. Tombroff verliet enkele weken na de overname het bedrijf, maar zegt dat dat in een goede verstandhouding gebeurde.

Tombroff werd door zijn kennis Jack Abrams, de oprichter van Jack45, gevraagd om CEO te worden. Abrams richtte het bedrijfje een jaar geleden op. Hij was eerder aan de slag bij de bakkersketen Le Pain Quotidien, de financiële adviseur Wilink en de wafelketen La Gaufre. De derde manager is technologisch directeur Edwin Her- mans, die eerder het webagency Snowcap mee oprichtte en actief was bij de digitale marketingbureaus Sectionmedia en Emakina.

Wat ziet Tombroff in de Belgische berichtenapp? 'Het lijkt contra- intuïtief om een tijdslot in te bouwen, maar in tijden waarin we constant onderbroken worden door onze smartphone, kan het juist prettig zijn om wat te moeten wachten', zegt hij. 'De app is handig om boodschappen te sturen die je nog niet meteen wilt uitspreken. Dat kunnen verjaardagswensen zijn, of berichten die beter na de kantooruren gelezen worden.'

Naast het tijdslot kunnen ook andere restricties ingebouwd worden, zoals berichtjes die alleen op een bepaalde locatie geopend kunnen worden. Tombroff denkt ook aan zakelijke toepassingen voor bedrijven, bijvoorbeeld om klanten op een bepaald tijdstip een herinnering te sturen.

Een belangrijke opsteker is dat het bedrijf geselecteerd werd als finalist van een start-upwedstrijd op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona, de grootste vakbeurs voor mobiele technologie ter wereld. 'Uit 500 deelnemers werden drie groepen van acht finalisten gekozen. We zitten in een van die groepen', aldus Tombroff, die de app op MWC officieel aan de wereld zal voorstellen.

Het is geen evidentie om met de zoveelste berichtenapp nog een grote markt aan te boren, maar Tombroff denkt dat het kan lukken.

'De uitdaging is de vroege gebruikers vast te houden. En we merken dat dat goed lukt met de 15.000 (voornamelijk Belgische) gebruikers die we momenteel hebben. Doordat ze moeten wachten, checken ze juist vaker de app om te zien of het tijdslot al open is. Tijd is emotie.'

www.jack45.com

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content