Franse elektroketen Electro Dépôt komt naar België

Electro Dépôt, een Franse elektro- en elektronicaketen met een lagekostenmodel, wil nog dit jaar zijn eerste winkels in ons land openen. Onder meer Kortrijk wordt genoemd.

De 'Colruyt van de elektro' richtte in april vorig jaar een Belgisch filiaal op, met zetel in Doornik. Het wordt geleid door Jérôme Legrand, die eerder de winkels in de ruime regio rond Parijs (departement Île-de-France) leidde. In de raad van bestuur zit onder anderen Herman Van Beveren, die mee verantwoordelijk was voor de snelle groei van de Franse sportketen Decathlon in ons land. Behalve Kortrijk zijn ook Awans (nabij Luik) en Quaregnon (nabij Bergen) mogelijke Belgische vestigingsplaatsen.

De elektro(nica)keten werd in 2003 opgericht door ex-Auchan-topman Pascal Roche en hanteert een uitgesproken lagekostenmodel. De 1.500 tot 2.000 m² grote winkels lijken op grote hangars, waar de producten in hun verpakking en op palletten worden uitgestald. De prijzen liggen er naar eigen zeggen tot 20 procent lager dan bij andere gespecialiseerde winkels. De strategie van lage kosten en hoge volumes werd gedeeltelijk afgekeken van de Belgische supermarktketen Colruyt.

Electro Dépôt maakt net als Decathlon deel uit van het distributie-imperium van de Noord-Franse familie Mulliez. Andere bekende zustermerken zijn de supermarktketen Auchan, de autohersteller Norauto en de interieurketen Saint Maclou. De keten telt 60 winkels in Frankrijk en boekte in 2013 met 1.350 medewerkers een omzet van 570 miljoen euro.

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect