Gents beleggersdashboard Harmoney lonkt naar het buitenland

Het Gentse fintechbedrijf Harmoney gaat volgend jaar voor de grote sprong voorwaarts na een nieuwe kapitaalinjectie.

Terwijl banken en verzekeraars u in deze eindejaarsperiode warm proberen te maken voor investeringen in allerlei beleggingsformules, is Harmoney vooral achter de schermen bezig om dat allemaal in goede banen te leiden. Het Gentse technologiebedrijf bedacht een soort 'dashboard' waar u als klant een volledig overzicht krijgt van uw financiële situatie en uw toekomstplannen. Op basis van die gegevens kan uw financiële instelling uw beleggersprofiel inschatten en haar adviesbeleid daarop afstemmen.

Harmoney verzekerde zich vorig jaar al van de steun van prominente Vlaamse techondernemers, die samen 1 miljoen euro in het bedrijf investeerden: voormalig Voka-voorzitter Urbain Vandeurzen en Pieterjan Bouten en Louis Jonckheere van de Gentse softwareproducent Showpad stapten in het kapitaal, net als Jeroen Lemaire van de digitale studio In The Pocket. Diezelfde investeerders pompen opnieuw 1,2 miljoen euro in Harmoney.

'Dit jaar boeken we een omzet van een half miljoen euro, tegen eind volgend jaar verwachten we minstens het dubbele', zegt CEO Thomas Van Maele. 'In 2020 moeten we nog eens kunnen verdubbelen.'

Dat is ambitieus voor een bedrijf van amper twee jaar oud. De marktomstandigheden met de strenger wordende regelgeving zitten mee. De grootste groei ziet Harmoney in de verzekeringsbranche.

Intussen staat Harmoney ook in het buitenland op de radar. 'Sommige klanten maken deel uit van een instelling in onze buurlanden. Als hun moederbedrijven interesse hebben volgen we natuurlijk. Maar los daarvan worden we stilaan internationaal bekend. Ook vanuit Scandinavië is er interesse.'

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect