Gigant in flexwerk WeWork komt naar België

WeWork, de Amerikaanse wereldleider in coworkingplekken, vestigt zich voor het eerst in ons land, in het hart van de Brusselse Europese wijk. WeWork opent in het vierde kwartaal van 2019 de deuren naast het Brusselse metrostation Troon. De Brusselse vastgoedontwikkelaar Eaglestone sloot een contract van 15 jaar met WeWork om zich te installeren in Light On, een nieuw kantorencomplex van zo'n 6.500 m² dat in aanbouw is.

WeWork werd in 2010 opgericht in de New Yorkse wijk Soho en telt vestigingen op 287 locaties in 74 steden in 23 landen. De flexwerkreus heeft een geschatte marktwaarde van 20 miljard dollar.

Met een WeWork-lidmaatschap heb je toegang tot het internet en kan je kiezen voor een open bureau of een privékantoor voor grotere teams. WeWork slaat niet alleen aan bij freelancers en start-ups. Een derde van de wereldwijde leden bestaat uit grote ondernemingen. In Europa telt WeWork er meer dan 60.000, wereldwijd meer dan 268.000.

In Brussel zal er plaats zijn voor ruim 1.000 toekomstige leden. Dat WeWork zich in de hoofdstad vestigt, heeft alles te maken met de Europese instellingen en de vele internationale ondernemingen. 'Maar ook met de levendige ICT-, financiële en creatieve scene die de ongelofelijke innovatiekracht van de stad laat zien en de centrale rol die ze in Europa vervult', stelt Wybo Wijnbergen, algemeen directeur van WeWork Noord-Europa.

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect