HelloFresh steekt Belgische grens niet over

HelloFresh, de Duitse abonnementsdienst die elke week een pakket met ingrediënten levert waarmee zijn klanten kunnen koken, heeft vorige week een nieuw magazijn geopend in het Nederlandse Etten-Leur, vlak over de grens en dicht bij Breda. In de lokale krant BN DeStem zegt depotmanager Mart Dijkers dat het depot dichter naar de Belgische grens verhuist om de hoge groei in België te kunnen opvangen. 'De markt in België groeit verschrikkelijk hard. Daarom hebben we hier een distributiecentrum geopend. We moesten dichter bij België zitten.'

Een woordvoerster van het Duitse bedrijf bevestigt het nieuws, maar ze wil geen verdere vragen beantwoorden. Daardoor is het niet duidelijk of het een optie was om in België een depot te openen, en waarom daar niet voor gekozen is.

Een interessante vraag, want in ons land klinkt kritiek omdat het hier onaantrekkelijk is om logistieke en e-commercebedrijven op te richten. Daarom blijft het wachten op een Belgische tegenhanger van buitenlandse succesformules zoals Coolblue, Bol.com of Zalando. Zulke bedrijven blijven België vanuit hun thuisland bevoorraden.

Advertentie
Advertentie