Jürgen Ingels vervangt Johnny Thijs bij Ghelamco

De techondernemer Jürgen Ingels is de eerste van drie nieuwe onafhankelijke bestuurders die de projectontwikkelaar Ghelamco plant aan te trekken.

Eind vorig jaar stapte Johnny Thijs, de voormalige topman van Bpost, verrassend genoeg na anderhalf jaar al uit het bestuur van Ghelamco. Volgens ingewijden omdat hij als enige onafhankelijke bestuurder geen nieuwe wind kon doen waaien omdat stichter en bezieler Paul Gheysens het roer strak in handen houdt.

Ghelamco ontkende en kondigde het aantrekken van drie nieuwe onafhankelijke bestuurders aan om de West-Vlaamse projectontwikkelaar verder te professionaliseren.

De eerste in dat rijtje is Ingels, die naam en faam verwierf met de oprichting én de verkoop van de betaaltechnologiespecialist Clear2Pay. De West-Vlaming begon zijn carrière bij Dexia, als hoofd van de investeringen in Europese en Amerikaanse start-ups.

De jongste jaren toonde Ingels zich een actieve investeerder in techbedrijven met zijn durfkapitaalfonds Smartfin en het fintechplatform B-Hive.

Ghelamco zegt Ingels' technologische kennis aan te wenden om in te spelen op de trend van het nieuwe werken om zo zijn gebouwen nog aantrekkelijker te maken.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content