KBC communiceert volgens analisten het best

KBC krijgt dit jaar de prijs voor de beste financiële communicatie. Analisten loven de bank om haar publicatie van gedetailleerde informatie en haar beschikbaarheid voor vragen.

Voor het 58ste jaar op rij namen binnen- en buitenlandse financieel analisten de communicatie van beursgenoteerd België onder de loep. De bedrijven krijgen punten voor de permanente nieuwsflow over het bedrijf, de financiële documentatie en de kwaliteit van de afdeling investeerdersrelaties.

Dit jaar neemt KBC de wissel- beker mee naar huis. De bank won de award al eens in 2013. Solvay is tweede, UCB derde. Vorig jaar ging de prijs naar Barco.

KBC scoorde beter dan de rest op het vlak van permanente informatie. De analisten apprecieerden dat de bank veel informatie vrijgaf over specifieke afdelingen en diensten. Vooral de duidelijke communicatie over de strategie en de concurrentiepositie kon op veel bijval rekenen.

Ook in de categorie investeerdersrelaties was KBC de beste van de klas. Het analistenheir was te spreken over de snelle respons op vragen, de verzameling en publicatie van de consensussen (gemiddelde analistenverwachting) en het organiseren van meetings en calls.

KBC publiceerde niet de beste financiële persberichten. Daar moest het Cofinimmo laten voorgaan. De vastgoedgroep kreeg lof voor de informatie over de samenstelling en de evolutie van de huurinkomsten en voor de snelle publicatie van de persberichten.

De Belgische Vereniging van Financieel Analisten (BVFA) reikt de award uit om bedrijven met een goede financiële communicatie te belonen. Bij de niet-Bel20'ers won de vastgoedgroep WDP.

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect