KBC en Volta stappen in Nederlandse fintech

KBC Start it Fund, een durfkapitaalfonds dat in de schoot van de bank-verzekeraar KBC ontstond, en het techvehikel Volta Ventures rond Frank Maene hebben 2 miljoen euro geïnvesteerd in de Nederlandse start-up blanco.

Blanco is een fintechbedrijf dat zich toelegt op software die het werk van vermogensbeheerders lichter moet maken. Het ontwikkelt tools die de registratie van klanten moeten vereenvoudigen en het biedt het ook een geautomatiseerde service aan waarmee je makkelijker klantenprofielen kan aanmaken. Daarnaast ontwikkelen de Nederlanders technologie waarmee financiële bedrijven zich makkelijker kunnen aanpassen aan de nieuwe en strengere regels voor de bescherming van consumenten.

De oprichters van blanco waren vroeger aan de slag bij de Nederlandse onlinebroker Binck en richtten de nieuwe speler in financiële technologie op in 2015.

Door samen te werken met het KBC Start it Fund en Volta Ventures wil blanco makkelijker voet aan de grond krijgen in België en Luxemburg.

Het KBC Start it Fund werd zo'n twee jaar geleden opgericht binnen KBC Securities, het beurshuis van de Belgische bank en verzekeraar. Via het vehikel kunnen starters die deelnemen aan de incubator Start it @KBC sneller vers kapitaal ophalen om hun verdere groei te financieren.

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect