Keyrock wil liquiditeit van crypto verbeteren

De Brusselse start-up Keyrock tankt 900.000 euro vers kapitaal om zijn diensten aan de ontluikende markt voor cryptomunten verder uit te bouwen.

Cryptomunten zoals bitcoin of ripple beheersten de voorbije maanden het nieuws met verhalen over speculatieve winsten en een groeiend aantal bedrijven dat zijn eigen munten of 'tokens' uitgeeft. Toch staat de sector qua infrastructuur nog in zijn kinderschoenen. Denk maar aan de vele zorgen rond de beveiliging van cryptoportemonnees.

Het Brusselse Keyrock dient zich aan als een van de spelers die meer professionalisering willen op die ontluikende markt. Om zijn team verder uit te bouwen, haalt het bedrijf 900.000 euro op bij het investeringsfonds Volta Ventures. Seeder Fund, TNN Capital en twee crypto-investeerders namen ook deel aan de ronde.

'Onze missie is het aanpakken van de gebrekkige liquiditeit op de cryptomarkt', zegt medeoprichter Kevin De Patoul. Het bedrijf doet dat enerzijds door als marktmaker op te treden bij de handel in bepaalde valuta-paren met een grote 'spread', het verschil tussen de bied- en vraagprijs. 'We zoeken typisch naar spreads van 5 tot 10 procent.' Anderzijds wil het bedrijf ook de liquiditeit verzorgen voor tokens die door bedrijven worden uitgegeven. In het eerste geval verdient Keyrock door zelf beleggersrisico te nemen, in het tweede geval wordt het door de opdrachtgevers betaald.

Keyrock zit nog in een testfase, maar wil de komende weken en maanden snel schalen om nog dit jaar uit de rode cijfers te komen. Tegen eind volgend jaar wil het bedrijf zijn team verdrievoudigen tot ruim twintig werknemers.

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect