Minder papierwerk bij de bank door blockchain

Enkele grote bankspelers, waaronder BNP Paribas Fortis, KBC, Belfius en AG, bouwen een gezamenlijk platform om de inschrijving van nieuwe klanten te vergemakkelijken. Het platform draait op dé technologie van het moment: blockchain. Het zal Trust-Hive heten en is een van de eerste concrete resultaten van het fintechplatform B-Hive van de stichters Jürgen Ingels en Wim De Waele. Naast de grootbanken doen ook Bank Degroof Petercam, de verzekeraar AG Insurance (behorend tot Ageas) en de financiële transactiehuizen Swift en Euroclear mee. Van de grootbanken ontbreekt alleen ING België.

Blockchain is het eenvoudigst te omschrijven als een soort database die niet door één centrale organisatie wordt gecontroleerd, maar door meerdere aangesloten partijen.

Het nieuwe platform wil uitgroeien tot het enige contactpunt voor bedrijven, organisaties en particulieren en wil hun identiteitsgegevens beheren, zodat bij de aanvraag voor een contract de recentste gegevens automatisch ingevuld worden en de financiële instelling zeker kan zijn van de betrouwbaarheid ervan.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content