Mithra doet pak licenties op medicijnen van de hand

De omzet van Mithra, de grootste verkoper van anticonceptiemiddelen in de Benelux, steeg in het voorbije jaar van 22,5 naar 46,3 miljoen euro. Dat is meer dan een verdubbeling, dankzij enkele partnerschappen. Het Luikse farmabedrijf gaf licenties voor meerdere producten in ontwikkeling aan farmabedrijven en streek daar geld voor op. Die bedrijven zullen de producten later commercialiseren. Mithra tekende contracten voor Donesta, voor vrouwen in de menopauze, Estelle, een natuurlijk anticonceptiemiddel, en Myring, een vaginale anticonceptiering.

Die partnerschappen zijn meteen ook de reden waarom maar 16,8 miljoen euro van de 46,3 miljoen euro omzet voor 2017 uit de eigen verkoop van anticonceptiemiddelen komt. Dat is evenveel als in 2016.

Het bedrijf meldde gisteren ook een stijging van zijn operationele uitgaven van 49,4 naar 58,2 miljoen euro. Toch blijft het nettoverlies schommelen rond de 35 miljoen euro.

Mithra, dat onder zijn aandeelhouders Marc Coucke heeft, werkt met Estelle aan een experimenteel anticonceptiemiddel, gebaseerd op een natuurlijk hormoon. Naar verwachting zal het product miljoenen opbrengen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect