Mithra neemt Novalon volledig over

Het Luikse Mithra koopt de resterende 50 procent van Novalon en krijgt zo volledig grip op de productie van polymeren voor vrouwelijke gezondheidsproducten.

Mithra, de specialist in gezondheidsproducten voor vrouwen, betaalt 9,4 miljoen euro voor de resterende 50 procent van Novalon, dat de generische anti-conceptiemiddelen Zoreline en MyRing produceert. Zoreline is een implant en MyRing een vaginale ring. Beide producten bevatten polymeren. Mithra wil die technologie in handen krijgen om meer gezondheidsproducten op basis van polymeren te ontwikkelen.

Novalon verkocht de rechten op Zoreline en MyRing in 2012 aan het Ierse GSP. Mithra heeft die licenties nu afgekocht en betaalt 8,5 miljoen euro voor Zoreline bij de overdracht en later nog eens 4 miljoen euro aan royalty's. Voor MyRing wordt in 2017 1,5 miljoen euro betaald en later een percentage op de verkoopinkomsten. Dat laatste wordt geplafonneerd op 800.000 euro in de eerste vijf jaar en 400.000 euro nadien. Mithra sloot een deal met GSP voor de distributie van Zoreline in enkele landen. Dat levert 5,5 miljoen op.

Mithra had aanvankelijk 25 pro- cent in Novalon, maar verhoogde die participatie dit jaar tot 50 procent voor 1,5 miljoen euro. SAS

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect