Recordaantal inschrijvingen in hoger onderwijs

Dit academiejaar werden 240.332 inschrijvingen aan een Vlaamse hogeschool of universiteit geteld. Nooit waren dat er meer, blijkt uit cijfers van minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). Het aantal inschrijvingen ligt ruim 20 procent hoger dan in 2009-2010. De toename komt vooral de universiteiten ten goede, terwijl het aantal inschrijvingen aan de hogescholen licht is gedaald.

Vooral de schakelprogramma's, waarmee studenten die aan een hogeschool zijn gestart hun opleiding aan de universiteit kunnen voortzetten, zijn populair. Voor dit academiejaar gaat het om 7.700 inschrijvingen.

De KU Leuven kan nog steeds de meeste studenten overtuigen. Daarna volgen de UGent en de UAntwerpen. De Vrije Universiteit Brussel is de sterkste stijger (+7 pct).

Bij de hogescholen doet de Hogeschool Gent het het best. Thomas More Mechelen-Antwerpen is de sterkste stijger (+3,5 procent).

Minister Crevits is positief over het succes van het hoger onderwijs in Vlaanderen. 'Dit is goed nieuws voor onze arbeidsmarkt. Bedrijven vragen sterke profielen, wat ook blijkt uit de tewerkstellingscijfers van de professionele bachelors en masters.'

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect