Rex Tillerson blust nieuw brandje in team-Trump

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson zag zich gisteren genoodzaakt een persconferentie bijeen te roepen om te melden dat hij niet opstapt. De nieuwszender NBC had gemeld dat Tillerson deze zomer ontslag wilde nemen en president Trump een debiel had genoemd, waarna vicepresident Mike Pence Tillerson had overtuigd om te blijven.

Het intrigerende is dat Tillerson gisteren ontkende dat hij ooit dacht aan opstappen, maar niet ontkende dat hij president Trump een debiel heeft genoemd. 'Ik ga me niet bezighouden met dergelijke onbenulligheden', antwoordde hij op de vraag of hij het woord debiel had gebruikt.

Trump heeft in zijn eerste jaar in het Witte Huis al zijn stafchef verloren, een hoofdstrateeg, een adviseur nationale veiligheid, een woordvoerder en twee communicatiedirecteurs. Hij ontsloeg ook al de baas van de FBI.

Sarah Huckabee Sanders, de huidige woordvoerster van het Witte Huis, zei dat Trump vertrouwen heeft in Tillerson en dat duidelijk maakt door het simpele feit dat de minister van Buitenlandse Zaken er nog altijd is. 'Zoals we al vaak gezegd hebben: als de president geen vertrouwen heeft in iemand, dan blijft die persoon niet aan.'

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content