Slagen in China

Als je iets opzoekt over zakendoen in China, lees je: toon respect, drink baijiu, denk op de lange termijn, leer Chinees, heb geduld, en nog veel meer. Vaag en niet echt bemoedigend meestal. Met deze concrete tips kunt u wel aan de slag.

De tips geven het verkeerde beeld dat China een MBA-studie op zich vereist. Niet echt iets waar kmo's veel tijd aan kunnen besteden. Na 15 jaar ervaring als ondernemer in het land heeft Pascal Coppens een andere visie. De Belg is directeur van Sinnolabs, een innovatieplatform dat kmo's helpt de stap naar China te zetten.

1Denk als een start-up, zelfs al ben je dat niet meer

Start-ups moeten hun markt en klanten leren kennen, met weinig cash opereren, creatief en flexibel zijn, klanten zoeken, geld vinden, een A-team opbouwen, vlug kunnen beslissen, uniek zijn en meestal alles zelf doen.

2Begin klein, maar begin echt

Tien keer naar China reizen is leuk, maar het helpt je niet echt vooruit. Focus op het vinden van je eerste klanten. Laat je niet afleiden door alle opportuniteiten die er zijn. Begin met één stad. Zo heeft Sjanghai alleen al 20 miljoen inwoners met een koopkracht bijna zo groot als België. Je vindt er ook de Aziatische hoofdkwartieren van meer dan 500 multinationals.

3Je buikgevoel werkt bijna nooit

Vertrouw niet op al je zakelijke ervaring. Kijk vooral naar resultaten en herhaal wat werkt, alleen sneller en groter elke keer. Zoek naar mensen die je cultureel wel snapt en die al jaren in je eigen sector in China actief zijn om dingen af te toetsen en op te lossen.

4Je bent nooit sneller of goedkoper dan je Chinese concurrenten

Je meerwaarde zit in de kwaliteit van je product, je diensten en je ervaren team. Bouw vooral aan je reputatie in China als topbedrijf, want de beste klanten zoeken naar de beste leveranciers.

5Lokaliseer, want je wordt toch nooit Chinees

Behoud je waarden, maar sta open om je product, diensten, verpakking of prijs anders aan te bieden of te wijzigen. Geef je lokaal management autonome beslissingsbevoegdheid. Leer Chinees zodra je winstgevend bent.

6Heb geduld, maar doe alles snel

In China moet je voortdurend iedereen opjagen om dingen gedaan te krijgen. Chinezen nemen je dat niet kwalijk, ze doen het zelf ook. Zit zeker achter geld of leveringen. Wees superassertief, maar blijf respectvol. Chinezen hebben het veel te druk met zelf geld te verdienen om jouw vragen ook nog eens op te volgen.

7Ga ervan uit dat veel verkeerd zal lopen

Ga ervan uit dat veel mis zal gaan, en dan komt het zeker goed. Check alles, doublecheck alles, stel alle informatie ter discussie, vraag bewijzen, blijf betrokken, bescherm je kennis,... Maar verlies je moed niet en vertrouw je dichte partners. China zit vol verrassingen, maar biedt nog meer oplossingen.

8Blijf positief

Als je negatief bent of wordt over China of Chinezen, is het tijd om weg te gaan. Het is erg belangrijk om in China, je partners en de markt te blijven geloven. Chinezen ruiken wantrouwen mijlenver. Blijf authentiek en gepassioneerd over deze ontdekkingsreis.

9De mensen in China maken jouw succes

Je grootste investering in het eerste jaar is het zoeken naar de juiste mensen en hen helpen om samen succesvol te worden. Neem je lokale vertrouwenspersoon op sleeptouw en werk nauw met hem samen.

10Maak van de Chinese overheid jouw partner

De overheid kan je groeimotor en verzekering zijn. Leer de overheidsmensen in je industrie kennen. Je zal ervan versteld staan hoe gemakkelijk je hen kan helpen, en de return on investment kan enorm zijn.

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect