Slimme toestellen op straat en in zwembaden

Op de hoogte blijven van de kwaliteit van het water in uw zwembad? Het slimme toestelletje Blue seint via het Sigfoxnetwerk allerlei data, bijvoorbeeld over het chloorgehalte, door naar een app. Het Waalse Riiot Labs won er een prijs mee op de technologiehoogmis Consumer Electronics Awards (CES) in Las Vegas.

Slimme zwembadmeter

Slimme parkeerborden

Steden en gemeenten besteden heel wat tijd aan het leveren van 'verboden te parkeren'-borden bij een verhuizing of werken. Ook de administratie errond is niet min. Het Antwerpse Rombit ontwikkelde een slim parkeerbord, dat de bevoegde overheid vanop afstand kan besturen en traceren. In Antwerpen gaat de uitrol van start.

Rombit koos voor het Sigfoxnetwerk, omdat de Sigfox-dekking in Antwerpen bij de start van de tests het verst gevorderd was. 'En de penetratiegraad is binnenshuis beter met het Sigfox-netwerk. Zo kunnen we de parkeerborden nog altijd traceren als iemand ze mee naar huis heeft genomen', zegt Rombit-CEO Jorik Rombouts. Antwerpse studenten die zo'n bord willen stelen, zijn gewaarschuwd.

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect