Start-upstudio D'Ieteren tankt extra kapitaal bij

Lab Box, de start-upincubator van de autoverdeler D'Ieteren, krijgt 6,6 miljoen euro extra kapitaal toegestopt van zijn moederhuis. Dat vernam de krant L'Echo uit goede bron. Lab Box zag in 2017 het levenslicht om nieuwe mobiliteitsvormen te ontwikkelen. Het totale kapitaal bedraagt nu 9,2 miljoen euro.

Het geld is bedoeld om enkele participaties te herkapitaliseren, bevestigt Michaƫl Grandfils, manager van Lab Box. Het gaat daarbij onder meer om initiatieven als het Antwerpse deelautosysteem Poppy. Dat nam in februari de activiteiten van het Brusselse Zipcar over.

Maar met de kapitaalronde bevestigt D'Ieteren ook zijn vertrouwen in Lab Box, stelt Grandfils. 'We zijn van in het begin al erg serieus geweest over Lab Box', duidt Denis Gortemans, CEO van D'Ieteren Auto. 'We willen een significante rol spelen in de ontwikkeling van de mobiliteit van morgen, in een evenwichtige en toegankelijke mobiliteit.'

Hij zegt wel op korte of middellange termijn geen nieuwe dossiers voor investeringen te zien. Volgens bronnen ligt er echter een concreet project op tafel.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect