Start-up versnelt inning onbetaalde facturen

De Mechelse start-up Virteo sluit gerechtsdeurwaarders en advocaten aan op een onlineplatform voor de vlottere inning van onbetaalde facturen.

In ons land wordt de helft van alle facturen te laat en tot 3 procent nooit betaald. Het proces om die onbetaalde facturen toch te innen, kost bedrijven veel tijd en geld.

Ze doen daarbij vaak een beroep op een incassobedrijf. Waarna meestal ook een advocaat en/of gerechtsdeurwaarder in het spel komt. 'Het gaat om een inefficiënt proces waarbij het dossier over en weer wordt gestuurd. En de opdrachtgever-schuldeiser weinig zicht heeft op de kosten van de invordering', zegt Karel Vanderheyden, oprichter en CEO van Virteo.

Virteo biedt een platform die de opvolging, de invordering en alle communicatie centraliseert. De dossiers worden automatisch toegewezen aan de juiste gerechtsdeurwaarder van het gerechtelijk arrondissement van de schuldenaar. De software herkent de postcode op de uitstaande factuur. De schuldeiser kan de status van het dossier in realtime volgen, net als de kosten. Virteo rekent een 'klein' bedrag aan per transactie zoals een dagvaarding.

De Mechelse start-up haalde 2,2 miljoen euro op bij Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV), Sherpa Invest 2 en het Ark Angels Activator Fund (AAAF). Daarmee gaat Vanderheyden zijn platform uitrollen en zijn team met vier mensen uitbreiden tot 17. SR

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content