VGP werpt zich op Nederlandse magazijnen

De vastgoedontwikkelaar VGP heeft zijn eerste project in Nederland beet. Onze noorderburen profileren zich steeds meer als het mekka voor logistiek vastgoed.

VGP heeft ruim 267.000 m² grond gekocht in Park 15 Logistics, een logistieke site in het oosten van Nederland. Op de percelen moet op termijn zowat 150.000 m² verhuurbare oppervlakte ontwikkeld worden.

'We zijn erg blij dat we een uitstekende locatie in Nederland konden verwerven. We hebben er nog een bijkomende locatie geïdentificeerd waarvoor de onderhandelingen in de eindfase zitten', zegt Jan Van Geet, de CEO van de VGP Groep. 'Dit is een solide basis om onze ontwikkelingsactiviteiten in Nederland te starten.'

Park 15 Logistics, waar Lidl een distributiecentrum bouwt, ligt tussen Nijmegen en Arnhem, en profiteert van de gemakkelijke toegang via de weg, het spoor en het water naar Rotterdam en het Duitse Ruhrgebied.

VGP volgt met zijn investering het voorbeeld van beursgenoteerde sectorgenoten als WDP en Montea. In Nederland schieten door de opmars van e-commerce logistieke centra en magazijnen als paddenstoelen uit de grond. In België is dat niet het geval. Zelfs in het logistieke hart van België, op de as Brussel-Antwerpen, staat 240.000 m² ruimte leeg.

VGP, dat sinds 2007 op de Brusselse beurs noteert, legde zich oorspronkelijk toe op logistieke projecten in Centraal- en Oost-Europa: Tsjechië, Roemenië, Hongarije, Slovakije en Letland. Ook Duitsland en Spanje kwamen daar bij. In Duitsland bouwde VGP een distributiecentrum voor de distributiereus Amazon.

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect