Voka-project Bryo begeleidt 1.800 starters in tien jaar

Bryo, het project van de werkgeversorganisatie Voka dat startende ondernemers begeleidt, bestaat tien jaar. Jaarlijks begeleidt het ondertussen 400 starters van wie een op de tien al in de scale-upfase zit. In die fase hebben ze veel geld nodig om hun product of dienst voort uit te rollen. Daarnaast begeleidt Bryo meer dan 100 studenten die de stap naar het ondernemerschap willen zetten.

In tien jaar telde het project in totaal 1.800 deelnemers. Zeven op de tien van hun bedrijven waren winstgevend in het laatste afgeronde werkingsjaar. Ook creëert elke start-up die jonger dan vijf jaar is gemiddeld 3,2 jobs.

Voka vierde het Bryo-jubileum gisteren tijdens het event 'Vliegende starters' in Kortrijk en Genk, waar ook drie awards uitgereikt zijn. Soulmade is de meest verdienstelijke jonge onderneming van het jaar. Het is een productiehuis voor virtuelerealiteitprojecten met klanten als Nokia, Artsen Zonder Grenzen en Stad Antwerpen.

House of Weddings, opgericht door Iris Decreus, is uitgeroepen tot het bedrijf met het grootste potentieel om uit te groeien tot een Vlaamse parel. Het is een onlineplatform dat de beste en betrouwbaarste Belgische leveranciers van diensten en producten voor een bruiloft verenigt. De gids richt zich op een 'elitepubliek'.

Bryo bekroonde Ark-Shelter van de architect Michiel De Backer, dat mobiele houten woonmodules verkoopt, als de meest originele start-up onder zijn vleugels. DL

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect