Aanslag in New York mislukt

Een man heeft gisteren in volle ochtendspits, rond half acht, een bom tot ontploffing gebracht in een voetgangerstunnel tussen het busstation Port Authority en de metrohalte Times Square in New York. Het ging om een pijpbom, die de man op zijn lichaam droeg. Het explosief is waarschijnlijk voortijdig afgegaan. Naast de dader raakten nog drie andere mensen gewond. De verdachte, een man van 27, werd opgepakt en is geïdentificeerd. Het gaat om Akayed Ullah, een man uit Brooklyn, die afkomstig is uit Bangladesh.

Bill de Blasio, de burgemeester van New York, heeft het over een poging tot een terreuraanslag. 'Goddank is de verdachte er niet in geslaagd zijn doel te bereiken', zei hij. Volgens de burgemeester zijn geen andere explosieven gevonden. De verdachte zou ook alleen hebben gehandeld. Volgens De Blasio is New York geen toevallig doelwit. 'We laten zien dat een samenleving met diverse achtergronden en diverse religies kan werken. Terroristen willen dat ondermijnen', zei hij.

Port Authority is via verschillende tunnels verbonden met de metro van New York. Het is een van de drukste busstations ter wereld. Het krijgt meer dan 65 miljoen reizigers per jaar over de vloer.

Bij een aanslag eind oktober reed een truck in op fietsers in New York. Daarbij kwam een Vlaamse vrouw om het leven.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect