ABK wordt Bank De Kremer

Door haar dochter ABK Bank om te dopen in Bank De Kremer mikt moedergroep Bank J. Van Breda op meer dan ondernemers en vrije beroepers. Bank De Kremer wil niet plots op grote schaal kredieten of betaalkaarten verstrekken. Ze zet zich in de markt als financieel planner voor de vele Vlamingen die zich zorgen maken over hun inkomen na hun pensioen. Dat verklaart ook de naamkeuze. De Kremer is de oorspronkelijke naam van de 16de-eeuwse cartograaf en planner Gerardus Mercator.

Volgens een rondvraag bij 1.000 Vlamingen tussen 38 en 58 jaar maakt een ruime meerderheid zich niet alleen zorgen over zijn pensioen, maar vinden ze het ook niet evident hun financiële noden goed in te schatten.

Om daarop in te spelen lanceert Bank De Kremer een nieuwe app, waarmee iemand in hooguit een half uur een beeld krijgt van zijn vermogen. 'De app is voor iedereen gratis beschikbaar', geeft Mieke Janssens, de nieuwe CEO van Bank De Kremer, mee. 'U moet geen klant worden. En als u een simulatie van uw financiële situatie maakt, is dat vrijblijvend.'

De bank schat met de tool 330.000 Vlamingen te bereiken. 'Als 10 tot 20 procent van hen klant wordt, is dit project geslaagd', stelt ze. Bank De Kremer heeft zes kantoren in het Antwerpse, Gent en Hasselt.

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect