AmCham wil lagere vennootschapsbelasting

Om België aantrekkelijker te maken voor buitenlandse investeringen moet de vennootschapsbelasting nog verder dalen. Het liefst tot onder 20 procent, staat in het verkiezingsmemorandum van AmCham Belgium, de Amerikaanse kamer van koophandel in ons land.

Volgens AmCham is België de jongste tijd al aantrekkelijker geworden als investeringsland. 2017 was een recordjaar voor buitenlandse investeringen. Maar, zo staat in het memorandum, België loopt nog altijd achter op de buurlanden. Bovendien zijn de investeringen vaak uitbreidingen van bestaande vestigingen, en trekken we in mindere mate nieuwe investeerders aan. De pro's en contra's zijn bekend. België heeft getalenteerde werknemers, maar ze kosten te veel en ze kunnen niet flexibel genoeg worden ingezet. België is ook ideaal gelegen, maar het kampt met te veel files.

AmCham vraagt voorts aanpassingen in het systeem van de automatische loonindexering, een plafonnering van de socialezekerheidsbijdragen en meer mogelijkheden voor nacht-, weekend- en seizoensarbeid. En de kamer van koophandel pleit voor meer investeringen in infrastructuur. Er moet een langetermijnplan komen voor investeringen in de transport- en de digitale infrastructuur. Tot slot moeten de overheden in eigen boezem kijken, en efficiënter werken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect