Belfius-CEO hint op toenadering tot Proximus

Marc Raisière, de CEO van de staatsbank Belfius, maakt Proximus het hof. Dat ving L'Echo op. In de marge van een conferentie bij de Brusselse zakenclub B19 gisterochtend verklaarde de topbankier dat hij synergieën ziet tussen bank- en verzekeringsdiensten en telecom, zeker nu bankieren steeds vaker digitaal gebeurt.

'Ik heb Proximus-CEO Dominique Leroy enkele maanden geleden een eerste huwelijksvoorstel gedaan voor onze bedrijven, maar dat heeft ze geweigerd. Ik geef echter niet makkelijk op en zal later nog een poging doen', verklaarde Raisière. Hij merkte nog op 'dat het meer voor de hand ligt dat banken richting telecom gaan dan dat telecombedrijven beginnen te bankieren'.

In Frankrijk is er evenwel een tegenvoorbeeld. Telecomoperator Orange gooit er hoge ogen met Orange Bank, een nieuwe hippe digitale speler.

De liefde lijkt vooralsnog maar van een kant te komen. In een reactie verklaarde Leroy dat ze niet de intentie heeft om Proximus te lanceren in de bankwereld.

Proximus staat op de beurs en is deels in overheidshanden. Belfius bereidt een beursgang voor en zal daarna qua aandeelhouderschap in een vergelijkbare situatie zitten als Proximus.

'Ik heb niets tegen de toenadering', zegt minister van Digitale Agenda Alexander De Croo (Open VLD), ook bevoegd voor Proximus. 'Het is aan de directies van beide bedrijven om over zulke zaken te beslissen.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect