Beter Bed en Europcar onderuit

Europcar en Beter Bed zijn niet geliefd na ontgoochelende resultaten. De autoverhuurder heeft last van het VK, de bed- verkoper van Duitsland.

Altice viel op met een stijging van 11 procent. Een fundamentele reden was er niet. De Franse kabelaar belandde dit jaar in woelig vaarwater en verloor liefst 55 procent aan beurswaarde, ook na de stijging van gisteren.

Nog op het Damrak won Arcadis 5 procent. Het engineering- bedrijf was eerder teruggevallen na een negatief rapport van de bekende analist Teun Teeuwisse. Volgens Van Lanschot was deze analyse gedateerd. 'De financiële positie van Arcadis raakt steeds beter op orde', klonk het volgens het Het Financieele Dagblad.

Europcar zakte met 5 procent op de beurs van Parijs. Volgens HSBC komt na de recente resultaten de geloofwaardigheid van de directie in het gedrang. De verhuurder van auto's maakte op 9 november een vertraging van de groei bekend, vooral door het VK.

De Nederlandse matrassen- en beddengroep Beter Bed (-7,6%) lag helemaal in de kelder. Beter Bed stuurde vrijdagavond een winstwaarschuwing uit: het brutobedrijfsresultaat (ebitda) zal dit jaar significant dalen ten opzichte van 2016 (37,5 miljoen). De lagere verkoop in Duitsland wordt als oorzaak opgegeven. 'De Duitse consument blijft terughoudend', titelde Beter Bed. In de Benelux blijft de omzetontwikkeling wel positief. In een reactie verlaagde KBC Securities het advies van 'kopen' naar 'bijkopen' en het koersdoel van 22 naar 18 euro. Bij Degroof Petercam blijft het koop- advies overeind, maar zakt het koersdoel van 18 naar 16 euro.

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect