Broedertwist

Benoït Lutgen ©BELGA

Benoît Lutgen is al jaren verwikkeld in een bitse vete met zijn oudere broer Jean-Pierre, de man achter het ooit hippe horlogemerk Ice-Watch. Ze frequenteren dezelfde volkscafé's maar praten al jaren niet meer met elkaar. Politieke meningsverschillen zouden aan de basis liggen van de ruzie tussen de broers, die ook fysiek weinig op elkaar lijken.

Nadat Benoît in 2014 had geweigerd in de federale regering te stappen, sprak Jean-Pierre in De Tijd over 'een historische vergissing'. Het blijft niet bij verbaal geweld. Onlangs kocht Jean-Pierre in het centrum van Bastenaken een waardevol historisch pand waar het stadsbestuur op aasde. De gemeenteraad onder leiding van broer Benoît voert op zijn beurt procedureslagen over bouwvergunningen van de ondernemer.

Al bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen wou Jean-Philippe opkomen voor de MR, naar verluidt louter om zijn broer te jennen. Die ambitie is niet verdwenen. Zo zou de MR, waarmee Lutgen een regering hoopt te vormen, hem in 2019 uit het stadhuis van Bastenaken kunnen jagen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect