Brussel stelt snelle interventie in tunnels uit

Het snelle interventieteam dat bij een ongeval in de Brusselse tunnels zo vlug mogelijk de weg moet vrijmaken, wordt opnieuw uitgesteld. Dat gaf Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (sp.a) gisteren toe op vraag van Brussels Parlementslid Paul Delva (CD&V). In de bevoegde commissie vertelde Smet dat de openbare aanbesteding voor de interventiedienst nog altijd niet is uitgeschreven.

Smet kondigde in september 2016 de komst aan van een depannagedienst die defecte voertuigen snel uit de tunnels moet slepen om ellenlange files te voorkomen. Voor de openbare aanbesteding was geld gereserveerd in het meerjareninvesteringsprogramma voor de renovatie van de tunnels.

Normaal moest de aanbesteding vorige zomer uitgeschreven worden, zodat het interventieteam nog in 2017 kon starten. Maar omdat de aanbesteding gebaseerd was op achterhaalde wetgeving werd de deadline een eerste keer uitgesteld.

De dienst moest begin dit jaar operationeel zijn, maar ook dat bleek te ambitieus. Smet zegt dat de aanbesteding nog steeds niet gepubliceerd is omdat er bijkomende verduidelijkingen nodig waren in het ontwerpbestek. Eind deze maand zou de publicatie dan alsnog kunnen volgen zodat het interventieteam 'nog deze legislatuur operationeel zal zijn'.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect