Cloud brengt Oracle in de wolken

Altice-topman Patrick Drahi (midden) juicht bij zijn VS-beursdebuut. ©EPA

De Amerikaanse beurzen maakten gisteren pas op de plaats ondanks een opverende olieprijs. Voor de kabelaar Altice USA was er een mooi beursdebuut, Oracle zweefde naar een record.

De software- en cloudgroep Oracle (+8,6%) steeg naar een recordkoers na beter dan verwachte kwartaalresultaten. De kwartaalomzet groeide met 3 procent tot 10,9 miljard dollar, meer dan de 10,5 miljard dollar waarop analisten gerekend hadden. De winst per aandeel (zonder enkele kosten) klokte af op 89 cent tegenover de analistenverwachting van 78 cent voor het kwartaal dat eind mei afliep. Oracle profiteerde van sterke groei in zijn cloudbusiness, die met 58 procent toenam. Het scoorde met toepassingen die klanten helpen bij hun personeelsbeleid, klantenrelaties en financiƫn. Oracle bewijst daarmee dat het zijn voet kan zetten naast andere cloudspecialisten als Salesforce.com en Microsoft.

De kabelgroep Altice USA ging bij zijn beursdebuut 9 procent hoger. Het bedrijf, dat ontstond uit de fusie van Cablevision en Suddenlink, haalde bij zijn beursintroductie (IPO) 1,9 miljard dollar op. Dat is het op een na hoogste bedrag voor een Amerikaanse IPO dit jaar, na Snap. Het is de grootste telecom-IPO sinds 2000. Altice USA is de op drie na grootste kabelaar in de VS, met 4,9 miljoen klanten in 21 staten. Moedergroep Altice is gevestigd in Nederland en is het geesteskind van de Franse ondernemer Patrick Drahi.

Intussen blijft de koers van Whole Foods (43,2 dollar) boven de 42 dollar noteren die Amazon op tafel legde. JP Morgan-analisten sluiten niet uit dat de supermarktreus Wal-Mart (-0,9%) een tegenbod lanceert.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect