De apps van de week

©RV-DOC

Praten tegen Word, zien waar je mede-Snappers zijn of zonder ruis over het web surfen: het kan met deze apps.

Praten tegen Word / Windows

Microsoft waagt zich steeds verder op het domein van de spraakherkenning. Met Dictate zet het een nieuwe app in de markt die het klassieke kantoorsoftwarepakket Office 365 naar een nieuw niveau wil brengen. In plaats van te typen op een klavier spreekt u gewoon tegen de app, die daarna uw woorden omzet in tekst in bijvoorbeeld Word of Powerpoint. Om dat mogelijk te maken, vertrouwt Microsoft op de technologie die het ook inzet voor Cortana, de digitale assistent van het bedrijf. Dictate ondersteunt twintig talen. Het verstaat ook Nederlands.

Zien wie waar Snapt / iOS, Android

Snapchat, de populaire tienerapp met foto's en video's die na korte tijd verdwijnen, introduceerde deze week een opmerkelijke nieuwe functie. Gebruikers kunnen hun locatie delen met hun vrienden, waarna ze elkaar zien op een kaartje. Zo krijgt elke gebruiker een geanimeerd overzicht van wie zich waar bevindt en waar 'snaps' genomen worden. De functie krijgt de naam Snap Maps. Snapchat probeert zich al langer te profileren op het locatieaspect. Eerder konden Snappers ook al 'geofilters' toevoegen aan hun foto's en video's - een extra laagje dat info geeft over de locatie.

'Clean surfen' / iOS, Android

Firefox komt op de proppen met een nieuwe variant van zijn populaire internetbrowser: Firefox Focus. Het is een 'private' browser voor op de smartphone die uw surfervaring 'clean' moet houden. Als u surft via Firefox Focus, zijn bedrijven niet in staat uw surfgedrag te tracken of relevante advertenties aan te bieden. U kunt ook uw surfgeschiedenis - die bij traditionele browsers bijgehouden wordt - met een klik verwijderen. Firefox Focus was al beschikbaar voor iPhone-bezitters, maar komt nu ook naar Android, het besturingssysteem van Google.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect