De apps van de week

©RV-DOC

Maak kennis met een handige app voor diabetespatiënten en twee apps voor gebruikers van het openbaar vervoer.

Hulp bij diabetes

iOS, Android

Het UZ Leuven heeft een app ontwikkeld die artsen helpt een betere keuze te maken in de verschillende types geneesmiddelen voor patiënten met type 2 diabetes. Daarvoor bestaat al een internationale richtlijn, maar die houdt geen rekening met de Belgische terugbetalingscriteria. Intussen is de keuze aan behandelingsmogelijkheden zo groot dat ook artsen de weg kwijtraken. De app T2D Helper helpt een keuze te maken door niet alleen naar de behoefte van de patiënt te kijken, maar ook naar de criteria voor terugbetaling door het ziekenfonds.

Trein en bus in één

iOS, Android

Alweer een Nederlands stukje technologie om jaloers op te zijn: Tranzer is een nieuwe app waarmee reizigers een complete verplaatsing met trein, tram en/of bus in één keer kunnen boeken op hun smartphone. De grote Nederlandse vervoermaatschappijen zoals de NS en Connexxion doen mee, net als sommige taxibedrijven. Het enige nadeel is dat een boeking via de app met een kredietkaart 75 eurocent kost. Maar als u slechts sporadisch het openbaar vervoer in Nederland gebruikt, is dat al bij al een lage prijs voor veel gebruiks- gemak.

En bij ons?

iOS, Android

Van een unieke app voor de NMBS, De Lijn en andere vervoerbedrijven kunnen we in Vlaanderen alleen maar dromen. Het Gentse bedrijfje Mobiflow geeft een aanzet met een app die verschillende duurzame vervoermiddelen bundelt. Mobiflow is de vijfde officiële partner van De Lijn die mobiele bus- en treintickets (m-tickets) mag verkopen. Zo'n m-ticket kost maar 1,80 euro, minder dan het bekendere sms-ticket. Mobiflow combineert de Lijn-tickets met andere vervoerswijzen en -diensten, zoals taxi's, deelfietsen, fietstaxi's en laadstations.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect