Dries Buytaert aan boord bij Inventive Designers

Het Antwerpse softwarebedrijf Inventive Designers strikt de softwareondernemer Dries Buytaert (Drupal, Acquia) als bestuurder. Het bedrijf wil internationaal groeien.

Buytaert treedt op 1 januari toe tot de raad van bestuur van het 20 jaar oude Antwerpse bedrijf, dat software ontwikkelt voor communicatie met klanten via verschillende kanalen. Buytaert, de bedenker van de contentmanagementsoftware Drupal en oprichter van de snel groeiende webbouwer Acquia, moet het bedrijf begeleiden bij zijn internationale groei. Het is de eerste keer dat hij bestuurder wordt van een bedrijf dat hij niet zelf opgericht heeft of waarvan hij geen aandeelhouder is.

Buytaert zetelt in de raad van bestuur naast oprichter Guy Dehond, diens dochter Joke Dehond en haar man Klaas Bals. Die laatste twee namen twee jaar geleden de leiding over. Buytaert kent het koppel van zijn studententijd aan de Universiteit Antwerpen, waar ze samen informatica studeerden.

In de raad van Inventive Designers zetelen ook Marcella Cuijpers en Jan De Schepper, een voormalig directielid van de Leuvense netwerkspecialist Telindus (nu een deel van Belgacom).

Inventive Designers wil meer internationaal groeien. De software van het bedrijf laat ondernemingen en overheden toe om hun communicatie via e-mail, apps, sms of op papier te automatiseren en centraal te beheren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect