FOODBAG.BE BELGISCHE RECEPTEN AAN HUIS GELEVERD

Als een idee al in de praktijk gebracht werd, betekent het dat het een goed idee is. Met die wijsheid in het achterhoofd begon Stéphane Ronse in 2014 met Foodbag.be, zeg maar de Belgische versie van het Nederlandse HelloFresh. Het concept is identiek: klanten die weinig tijd hebben voor de boodschappen krijgen een doos thuisgeleverd met verse ingrediënten en recepten voor gezonde maaltijden.

De invulling verschilt wel van die van de Nederlandse concurrent. Foodbag.be werkt met typisch Belgische recepten en zo veel mogelijk lokale producten.

Het bedrijf werkt ook samen met spelers uit de sociale economie en probeert het gebruik van verpakkingen zoveel mogelijk terug te dringen. De pakketten worden in de steden geleverd door fietskoeriers van de start-up BubblePost, inmiddels een onderdeel van Bpost.

In een competitieve markt slaagde de start-up erin al 11.000 klanten te werven en levert hij zowat 25.000 maaltijden per week in Vlaanderen en Brussel. De omzet zou volgend jaar naar 4 miljoen euro moeten klimmen, mede dankzij de geplande expansie in Wallonië.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect