Groep Albert Frère aast op Sonaca

Ergon, een investeringsfonds uit het imperium van miljardair Albert Frère, bekijkt een instap in de Waalse luchtvaartspecialist Sonaca. Die is nu in handen van de Waalse overheid.

De vele pogingen om een privépartner voor Sonaca te vinden mislukten. Ofwel haakten investeerders af, ofwel vreesde de overheid dat ze te veel inspraak zou verliezen en dat het hoofdkantoor in Gosselies zou delokaliseren. Maar nu wil Albert Frère de rol van privépartner opnemen. Zijn fonds Ergon, een onderdeel van de spilholding GBL, praat over een belang van 25 tot 30 procent. Dat zou neerkomen op een investering van 75 miljoen euro.

Sonaca, dat een decennium geleden bijna failliet was, is de jongste tijd een aantrekkelijk bedrijf geworden. De groep met 2.390 werknemers boekte vorig jaar een groepswinst van 39 miljoen euro dankzij de verkoop van luchtvaartonderdelen, voornamelijk onderdelen van vliegtuigvleugels voor klanten als Airbus en Embraer.

Daarbovenop komt de recente overname van een grote Amerikaanse sectorgenoot met 1.650 werknemers en de ontwikkeling van een eigen klein eenmotorig vliegtuigje.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect