Koers Argenx schiet stratosfeer in

De vier dingen die u moet onthouden van de Brusselse beursdag.

Volg ons ook op Twitter: @marktenlive

Van de sluiting van Tokio tot de opening van Wall Street, volg alle informatie over de markten, van minuut tot minuut op www.tijd.be

1 Bel20 verliest 0,2 procent

De Bel20-index verloor gisteren 0,2 procent tot 4.019 punten. Ook elders in Europa namen de beurzen een eerder afwachtende houding aan. De beleggers wachtten op de vergadering van de Amerikaanse centrale bank, Fed, morgen. Naar alle waarschijnlijkheid trekt die de basisrente met 0,25 procentpunt op tot 1,25 à 1,50 procent. De aanslag in Manhattan hield de beurzen ook wat aan de grond.

2 Argenx 1 miljard euro waard

Het biotechbedrijf Argenx sprintte 56 procent hoger naar 39,40 euro. Argenx is op de beurs meer dan 1 miljard euro waard. Het bedrijf heeft een grote doorbraak gerealiseerd met een medicijn om een zeldzame spierziekte te behandelen. Dat biedt hoop voor tienduizenden patiënten die af te rekenen hebben met myasthenia gravis (ernstige spierzwakte), een auto-immuunziekte die verhindert dat patiënten kunnen werken of een normaal leven kunnen leiden.

KBC Securities trok het koersdoel van Argenx fors op: van 19 euro naar 34 euro. Het advies blijft kopen. Stéphanie Put van Degroof Petercam herhaalt haar koopadvies.

3 Galapagos krijgt zitje in Amerikaanse biotechindex

Het Mechelse biotechbedrijf Galapagos (76,04 euro, +3,5%) was de grootste stijger in de Bel20. Het aandeel maakt vanaf 18 december deel uit de Nasdaq Biotech Index, de belangrijkste graadmeter voor beursgenoteerde biotechaandelen. De opname biedt meer zichtbaarheid bij grote investeerders.

4 Hoger koersdoel Barco

De Berenberg-analisten Trion Reid en Anna Patrice trokken hun koersdoel voor Barco (+0,7%, 89,18 euro) op van 107 naar 109 euro. Barco zet met drie partners een nieuwe joint venture op voor projectoren. Daarmee stoomt Barco zich klaar om de oude projectorlamp te vervangen door een nieuwe laserlichtbron. Die biedt een betere beeldkwaliteit en verbruikt minder energie. Vanaf 2019 zou de nieuwe joint venture de winst verhogen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect