KPMG koopt gespecialiseerd Gents IT-bedrijf

Het accountants- en adviesbedrijf KPMG wil zijn klanten beter bijstaan in het automatiseren van processen en koopt het Gentse IT-bedrijf DEVtalk/AXelia. 'Zo kunnen we bedrijven die inzetten op een digitale transformatie volledig begeleiden', luidt het. Een voorbeeld kan het automatiseren van hr-klantenbestanden zijn. Hoeveel KPMG voor de overname betaalt, is niet bekend.

DEVtalk/AXelia is gespecialiseerd in Enterprise Resource Planning, een IT-programma specifiek voor grote en middelgrote ondernemingen die zich willen automatiseren via Microsoft-applicaties.

KPMG besliste in 2015 wereldwijd in zee te gaan met Microsoft. Dat het consultancybedrijf ook hier in Belgiƫ voor DEVtalk/AXelia koos, is dan ook niet verwonderlijk.

Alle activiteiten en contracten van DEVtalk/AXelia worden overgenomen door KPMG. De werknemers van DEVtalk/AXelia in Gent zullen verhuizen naar de site van KPMG, in de Blue Towers in Gent. Door de komst van de 17 consultants van DEVtalk/AXelia zal de afdeling Technology Advisory van KPMG groeien tot 130 consultants.

'KPMG werkt al meer dan een jaar samen met DEVtalk. Het team is dus al goed op elkaar ingespeeld', zegt Koen Maerevoet, de CEO van KPMG Belgiƫ.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect