Start-ups Rombit en Juru kloppen aan bij KBC-app

De jonge Antwerpse technologiebedrijven Rombit (vastgoeddiensten) en Juru (identiteitsbeheer) stellen zich kandidaat voor een koppeling aan de KBC-app.

KBC wil zijn Belgische app, goed voor ruim 800.000 gebruikers, uitbreiden met niet-bancaire diensten en lanceerde onlangs een oproep naar start-ups en andere derde partijen. Tot Kerstmis kunnen die bij de fintechdienst van de bank voorstellen indienen voor nieuwe mobiele diensten.

Twee jonge Antwerpse bedrijven bevestigen afzonderlijk aan De Tijd dat ze een dossier indienen. Het bekendste is wellicht Rombit. Dat is actief in het domein van het internet der dingen en is ook een van de pioniers van de digitale identiteit Itsme. De onderneming, met onder meer Michel Akkermans als financier, heeft met het vastgoedplatform The Brokery ook al een product dat zijn merites bewezen heeft.

Vastgoedprofessionals kunnen met het online platform The Brokery hun administratie van schattingsverslagen vereenvoudigen. Dankzij dicteersoftware en makkelijke foto-uploads kunnen ze via tablet sneller plaatsbeschrijvingen maken.

'Het product bereikt het einde van zijn eerste cyclus. Voor de volgende fase zou het ideaal zijn als we met een grote partner, zoals KBC, kunnen samenwerken', zegt chief strategy officer Evert Bulcke.

Volgens hem kan The Brokery perfect in de KBC-app geïntegreerd worden als gebruiksvriendelijk vastgoedplatform voor de eindklanten. Een andere optie is het platform uit te bouwen tot een business-to-businesstoepassing die de administratie van de talloze vastgoedschatters bij KBC digitaliseert en vereenvoudigt.

Voor vastgoedtoepassingen bestaat alvast veel belangstelling bij de grote banken, omdat die kunnen leiden tot een nieuwe stroom klanten die mogelijk een woonkrediet aangaan.

Juru is dan weer een internetplatform dat de gebruiker in staat stelt om via blockchaintechnologie zelf zijn identiteit en andere persoonlijke gegevens te beheren, wat pakweg de verhuis naar een andere telecomprovider vergemakkelijkt.

Costichter Dimitri Verhelst beseft dat het niet vanzelfsprekend is dat een grote bank met een start-up in zee gaat voor iets strategisch als identiteitsmanagement. Toch denkt het kleine Juru het grote KBC een voorstel te kunnen doen waar de bank brood in ziet. Johan Thijs, de CEO van KBC, verklaarde al meermaals dat bruikbare blockchaintoepassingen bovenaan op de agenda van de bank staan, omdat de technologie alle intrinsieke kwaliteiten heeft voor efficiënte en veilige data-uitwisseling.

Zowel Rombit als Juru juichen de open oproep van KBC toe. 'Het is niet gemakkelijk om bij een groot bedrijf binnen te geraken', zegt Bulcke. 'Dit is een mooie kans om efficiënt internationaal te schalen', zegt Verhelst.

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect