Tinder brengt het meest op van alle datingapps

De datingapp Tinder breidt haar diensten uit. ©Photo News

De datingapp Tinder krijgt door het uitrollen van nieuwe premiumdiensten meer geld binnen dan de kaskrakers Pokémon Go en Candy Crush.

Met de datingapp Tinder kunnen gebruikers een snelle date of de ware liefde vinden. In de gratis basisversie keuren ze elkaar door te 'swipen'. Zien twee mensen elkaar zitten, dan kunnen ze een gesprek aanknopen. Door die basisversie uit te breiden met betalende, efficiëntere functies kan Tinder van zijn 50 miljoen gebruikers een sterke inkomstenbron maken.

Vorige week rolde de app haar Tinder Gold-service uit. Met de dienst krijgen abonnees onder meer een overzicht van mensen die hen al zien zitten. Ze kunnen ook 'terugspoelen' in de lijst van 'afgekeurde' dates en 'super likes' uitsturen waarmee ze zichzelf in de kijker plaatsen bij potentiële dates.

De voorbije maanden heeft Tinder de functie uitgetest in enkele landen. Mede daardoor is het plots de lucratiefste app in Apples App Store en laat het andere datingapps ver achter zich. De eerstvolgende is Badoo, die op elf staat. Andere bekende datingapps zoals het Franse Happn en het vrouwvriendelijke Bumble liggen mijlenver achter. In de Play Store, de appwinkel van Google, staat Tinder op de vijfde plaats.

Sinds 2015 konden gebruikers al voor 10,99 euro per maand Tinder Plus aankopen. Sindsdien heeft het bedrijf volop nieuwe verdienmodellen gecreëerd in de app, waaronder ook advertenties. Daar komt nu voor 16,50 euro per maand de service Tinder Gold bij.

Tinder is een onderdeel van de Match Group en zo een zusterbedrijf van het Gentse Twoo, de opvolger van Netlog. Match is een onderdeel van de Amerikaanse beursgenoteerde groep IAC.

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect