Veiling juwelen en kledij Elizabeth Taylor

Het wassen beeld van Elizabeth Taylor bij Madame Tussauds in Hollywood. Het beeld toont Taylor in haar rol als Cleopatra in de gelijknamige film uit 1963. (foto EPA/Mike Nelson)

De kunstcollectie, juwelen, kledij en memorabilia van de recent overleden actrice Elizabeth Taylor gaan onder de hamer bij Christie's. De stukken zullen verkocht worden in een reeks van veilingen, zo zegt Christie's in een persbericht.

De waarde van de stukken en de datums voor de veilingen zijn nog niet bepaald, volgens Toby Usnik, woordvoerder van Christie's.

Taylor overleed vorige maand op 79-jarige leeftijd. Ze was bekend om haar indrukwekkende juwelen en turbulent liefdesleven. Ze huwde acht keer, onder meer met acteur Richard Burton en Amerikaans senator John Warner.

'Christie's is vereerd dat het de collectie toevertrouwd krijgt van een wereldvermaarde filmlegende, werkster voor het goede doel en smaakmaakster,' zegt Marc Porter, voorzitter van Christie's Americas, in een persbericht.

AIDS

Tweevoudig Oscar-winnares Taylor was een van de eerste AIDS-activisten. Zij verzamelde miljoenen dollars voor onderzoek en behandeling van de ziekte.

De jurk die ze droeg tijdens de Oscar-uitreiking van 1969 schonk ze in 1999 aan een veiling van Christie's ten voordele van de Amerikaanse Stichting voor AIDS-onderzoek. De jurk, die de weelderige halsuitsnijding van Taylor ten beste gaf, bracht 167.500 dollar (115.661 euro) op. De totaalopbrengst van de veiling bedroeg 786.120 dollar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect