Via Snapchat kan u zien waar uw vrienden zijn

Snap Maps. ©© Snapchat

Snapchat, de populaire tienerapp van het techbedrijf Snap waarop foto's en video's na verloop van tijd verdwijnen, introduceert een nieuwe functie: voortaan kunnen gebruikers op een kaartje zien waar hun vrienden zijn.

Gebruikers kunnen zelf kiezen of ze hun locatie delen met hun vrienden. Doen ze dat niet, dan blijven ze in 'ghost mode'. Op het kaartje verschijnen vrienden als 'actionmoji's, bewegende figuurtjes die met een klik erop toelaten de Snaps van die persoon te bekijken.

Met de nieuwe functie probeert Snapchat uit de klauwen te blijven van Facebook en diens dochterapp Instagram. Die kopieerden midden vorig jaar de kernfunctie van Snapchat, het verdwijnen van de foto's en video's, in virtuele dagboeken genaamd 'Stories'.

Gisteren bleek nog dat die tactiek Facebook geen windeieren heeft gelegd. Instagram Stories - de kopie - heeft al 250 miljoen dagelijkse gebruikers, terwijl Snapchat blijft steken op 166 miljoen. Het aandeel van Snap is op de beurs teruggezakt tot de intekenprijs van de beursgang in maart.

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect